Twello op 15 april 2023!

Je bekijkt nu Twello op 15 april 2023!

Zaterdagavond 1 april was het podium van het Dorpshuis in Ugchelen het toneel voor “De erfenis van tante Bella”. Deze vrolijke klucht geschreven door Henk Roede werd daar namelijk door Toneelvereniging S.O.V.V. opgevoerd. 

De tante van schilder Berend en bouwvakker Albert is overleden. Zij erven samen met zus Klaartje de verpauperde zaak van tante Bella. Met een likje verf en wat aanpassingen denken zij de boel voor goud geld te kunnen verkopen. Ze lopen echter tegen veel obstakels aan. Behalve het bijzondere klantenbestand van tante Bella en het gebrek aan personeel, is het maar de vraag of ze wel de enige erfgenamen zijn. Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht met een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven werd.

De sfeer zat er ’s avonds meteen goed in. Alle spelers waren goed gefocust op hun rol. Er waren mooie interacties. Het publiek heeft hoorbaar genoten. De zaal zat goed vol: er waren ruim 170 bezoekers. Kortom, het was weer een vanouds gezellige S.O.V.V.-avond.

Dit toneelstuk wordt nog een keer opgevoerd. Op zaterdagavond 15 april in Twello in de Multizaal van Sporthal Jachtlust. Aanvang: 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Entreeprijs 7,50 per persoon. 

sovv

Toneelvereniging S.O.V.V. De naam betekent: Samen Oefenen Voert Verder. De vereniging is opgericht op 16 november 1956. Wij spelen 2 keer per jaar een stuk zonder souffleur, liefst komedies. Wij hebben ook ernstige stukken geprobeerd, maar ons publiek wil gewoon een avondje onbezorgd kunnen lachen. De vereniging telt op dit moment 23 leden. Er wordt iedere maandag-avond geoefend in wijkcentrum Orca aan de Germanenlaan te Apeldoorn. De tijden zijn van half 8 tot ongeveer 10 uur.