Geslaagde toneelavond S.O.V.V. vraagt naar meer in 2024!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie
Je bekijkt nu Geslaagde toneelavond S.O.V.V. vraagt naar meer in 2024!
20231105_144103 collage website

Op zaterdagavond 28 oktober traden wij de weer op met een erg geslaagde uitvoering in Jachtlust Twello.

Avondvullend
Het was een avondvullende klucht, geheten “Welkom terug, Tante”, geschreven door Edwin Woons, die tot groot genoegen aanwezig was bij onze voorstelling en genoten heeft van het door hem geschreven en de door S.O.V.V. opgevoerde klucht.

Een echte klucht
Freule Emma, die samen met haar dochter Anna op een mooi landgoed woont, wordt financieel ondersteund door haar tante Lydia die in Italië woont. Als tante plotseling op de stoep staat met haar persoonlijke verpleegkundige Bregje moeten er ineens allerlei zaken geregeld worden. Emma heeft haar namelijk jarenlang voorgelogen over haar gezin en personeelsbestand. Ze moet dus snel “een echtgenoot”, “een zoon” en “een butler” zien te vinden, die allen haar verhalen staande moeten houden. De bakker is erg behulpzaam, maar de groenteboer en de bloemist kunnen niet naar hun winkel terug. En dan verschijnt plots de vriendin van de “echtgenoot”. Hilarische situaties tot gevolg, en net als het allemaal ingewikkeld dreigt te worden, komt er een oplossing met een verrassend slot. Tante, die meer wist dan Emma vermoedde, blijft op het landgoed wonen en Emma blijkt verliefd te zijn geworden op de “butler”.

Weer een echte klucht, zoals S.O.V.V. graag aan u presenteert.
In de pauze was er weer een grandioze verloting.

Dankwoord
Nadat alle spelers, de technische commissie, onze grimeuses en allen die voor het welslagen van de avond hebben gezorgd door onze voorzitter, Annie van Lenthe, bedankt waren, werd het publiek bedankt. Wat is tenslotte een voorstelling zonder publiek. Naast familieleden, vrienden en bekenden was er ook dank aan het adres van de adverteerders, sponsoren en donateurs. Zo werden twee sponsoren, te weten Helder Hypotheek uit Deventer en Theo Mulderij uit Apeldoorn bedankt voor hun gulle giften voor de verloting. Daarna werden de dames Leemkuil bedankt voor maar liefst meer dan 50 jaar donateurschap. Ze hebben zeker 100 toneelavonden van S.O.V.V. bijgewoond. Reden voor onze vereniging om beide dames Leemkuil in de bloemetjes te zetten.

Verder in 2024
We gaan vol enthousiasme repeteren voor een nieuw stuk, op te voeren op 12, 13 én 20 april 2024. Nieuws hierover volgt in 2024.

We hopen u allen weer te zien in het volgende jaar!

sovv

Toneelvereniging S.O.V.V. De naam betekent: Samen Oefenen Voert Verder. De vereniging is opgericht op 16 november 1956. Wij spelen 2 keer per jaar een stuk zonder souffleur, liefst komedies. Wij hebben ook ernstige stukken geprobeerd, maar ons publiek wil gewoon een avondje onbezorgd kunnen lachen. De vereniging telt op dit moment 23 leden. Er wordt iedere maandag-avond geoefend in wijkcentrum Orca aan de Germanenlaan te Apeldoorn. De tijden zijn van half 8 tot ongeveer 10 uur.